MB Audiovisual
 
Passie voor AVGeluid, beeld en lichtSamenwerking

PROJECTEN

MB audiovisual werkt met passie voor AV aan een onvergetelijke totaalbeleving, waarbij wij onze klanten compleet ontzorgen. Wij hebben vele spraakmakende creaties mogen ontwikkelen voor evenementen van toonaangevende bedrijven. Niets is te groot voor ons én niets is te klein, ieder project krijgt onze volledige aandacht. Van een eenvoudige presentatie tot aan de volledige audiovisuele verzorging van een meerdaags congres in het buitenland; met oog en oor voor AV denkt MB audiovisual met u mee! Onderstaand treft u een omschrijving van enkele eerder door ons verzorgde projecten.OKTOBER 2018: MOOIE PROJECTEN SAMEN MET...
“Brigitte Goderie was een goede collega, zo’n 10 jaar terug. Daarna hebben we beiden onze vleugels uitgeslagen en onze eigen bedrijven opgebouwd,” legt Maarten uit. “Recentelijk kruisten onze wegen weer en bleek dat we elkaar goed aanvullen.” Brigitte Goderie Corporate Event Management verzorgt evenementen voor een keur aan gerenommeerde (inter)nationale klanten en regelt daarbij stage design, technische faciliteiten, professionele crew, content etc. Brigitte: “Ik houd alles in eigen hand, maar maak gebruik van mijn netwerk voor allround kennis. Maarten heeft met zijn team inmiddels een aantal maal professioneel invulling gegeven aan het AV-stuk.” Het meest spraakmakende project samen - tot nu toe - betrof een groot event in het Wings Hotel, waarbij een reusachtig scherm en een projector van maar liefst 30.000 lumen zijn ingezet. “Wij verzorgden in opdracht van Brigitte het geluid, licht, projectie, de aansturing en de content play out, de rest verzorgde Brigitte zelf. Een prima samenwerking die voor herhaling vatbaar is.” Voor nadere informatie kijkt u op www.brigittegoderie.com.

Mooie projecten samen met... (Foto: Brigitte Goderie) Mooie projecten samen met... (Foto: Brigitte Goderie)
naar boven


SEPTEMBER 2018: PAUL MÜHLEISEN IS RECHTERHAND VAN MAARTEN BOER
Opslag van kostbare AV-apparatuur en de hele logistiek daaromheen, van transport tot en met op- en afbouw, vraagt om honderd procent aandacht. Sinds 1 september is dit alles in goede handen bij Paul Mühleisen die het vaste team van MB audiovisual is komen versterken. Maarten Boer: “Ik ken Paul al bijna 20 jaar. We zijn oud-collega’s en ik had behoefte aan een rechterhand met kennis van zaken. Dit geeft mij weer wat lucht in mijn agenda en geeft ons ruimte om verder te groeien. En sowieso is het leuk om er een collega bij te hebben met wie je op niveau kunt sparren.”

Paul Mühleisen is rechterhand van Maarten Boer
naar boven


JUNI 2018: MB VERZORGT WEDEROM ALLE AV VOOR BELDEN, DITMAAL IN MALMÖ
Dit jaar was de IEDS - het Industrial Ethernet Infrastructure Design Seminar - in het Zweedse Malmö. “Al jaren achtereen mogen wij voor Belden deze internationale events technisch ondersteunen,” vertelt Maarten Boer. ‘Die jarenlange samenwerking betekent niet dat we het op de automatische piloot kunnen doen. Natuurlijk hebben we het voordeel dat we inmiddels goed kunnen inschatten wat de klant verwacht, maar we leggen de lat voor onszelf elk jaar weer hoger. Dat kan ook, want de voortschrijdende techniek biedt keer op keer weer nieuwe mogelijkheden qua beeld, geluid en verlichting.” Voor het event van 11 tot en met 14 juni in het Clarion Hotel & Congress Malmö Live zijn door de AV-specialisten van MB naast de plenaire zaal ook meerdere kleine zalen ingericht voor workshops. “Wij - en nog veel belangrijker, de klant - kijken met plezier terug op deze machtig mooie klus.”

MB verzorgt wederom alle AV voor Belden, ditmaal in Malmö MB verzorgt wederom alle AV voor Belden, ditmaal in Malmö MB verzorgt wederom alle AV voor Belden, ditmaal in Malmö MB verzorgt wederom alle AV voor Belden, ditmaal in Malmö
naar boven


JANUARI 2018: TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
Alles wat wij doen, doen wij met hart en ziel. Maar passie en kennis van zaken alleen is niet voldoende. “Je moet je ook kunnen inleven in de klant en op basis van eisen en wensen zorgen dat je de juiste mix inzet om het beoogde doel te bereiken,” geeft Maarten Boer aan. “Dat gaat ons goed af, getuige de vele referentieverhalen die wij elk jaar weer mogen optekenen. We doen meer dan we hier beschrijven, maar soms is het omwille van privacyredenen niet mogelijk om de projecten te melden. Dan is men honderd procent tevreden, maar mogen we het niet doorvertellen en dat respecteren we uiteraard. 2017 was een succesvol jaar en voor 2018 staan er wederom mooie projecten op de agenda. Namens het hele team van MB audiovisual wens ik u een voorspoedig nieuw jaar en wij kijken ernaar uit om door u uitgedaagd te worden. Laat u verrassen!”

naar boven


SEPTEMBER 2017: OUD-KONINGIN MAAKT TIJDREIS TIJDENS 3D-SHOW
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft op woensdag 13 september 2017 het nieuwe opslaggebouw voor verarmd uranium bij COVRA in Nieuwdorp officieel geopend. Radioactiviteit verdwijnt alleen met het verstrijken van de tijd. Daarom werd als onderdeel van de openingsceremonie een 3D-film met als thema ‘TIME’ geprojecteerd op de immense wand van het gebouw. NuFormer uit Goes haalde wederom alles uit de kast en verraste iedereen met een spectaculaire 3D-videomapping. MB audiovisual was door NuFormer ingehuurd om technisch te zorgen dat alles qua beeld en geluid in volle omvang volledig tot zijn recht kwam. Wij hebben door de jaren heen heel wat gezien, maar dit soort shows is van een exceptioneel hoog niveau. Er werd met open mond gekeken. Bekijk het zelf:naar boven


JUNI 2017: VCA-CERTIFICERING MAAKT DAT WE OVERAL KUNNEN WERKEN
Wij hebben alles in huis - kennis, apparatuur, daadkracht én ideeën - om als AV-partner elke klant optimaal van A tot Z te ontzorgen. Bedrijven in de petrochemie eisen nog iets extra’s en wel dat we VCA-gecertificeerd zijn, want anders mag je simpelweg het terrein niet op. Dat snappen wij maar al te goed en daarom zijn al onze medewerkers VCA- en Maarten Boer als leidinggevende VCA-VOL-gecertificeerd.

naar boven


MEI 2017: GBS INTERNATIONAL VIERT OPENING BEDRIJFSHAL IN STIJL
Gearbox Services & Repair (GBS) in Oud-Beijerland heeft een hypermoderne aanbouw gerealiseerd. De ruimte is bedoeld voor grote testopstellingen en belastingproeven van tandwielkasten, maar op vrijdag 12 mei was de net opgeleverde locatie het ideale decor voor de organisatie van een groots bedrijfsfeest. Sfeer & Meer mocht in opdracht van Anchada Events de aankleding en decoratie verzorgen, MB audiovisual bouwde twee podia en een loungehoek en verzorgde de techniek zoals de belichting van de zaal en het geluid. Maarten Boer: “Wij hebben met een live cameraregistratie gezorgd dat op een groot scherm voorin de zaal en op schermen achterin de zaal de optredende acts door iedereen konden worden gevolgd. De optimale samenwerking resulteerde in een vlekkeloze uitvoering, tevreden gasten én een tevreden opdrachtgever en dat is waar we het voor doen.”

GBS viert opening GBS viert opening GBS viert opening
naar boven


MAART 2017: HOEKSCHE PLUIM VOOR TTI ÉN EEN PLUIM VOOR DE TECHNIEK
Sinds enkele jaren is MB audiovisual de vaste techniekpartner voor Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord. Ook donderdag 30 maart - bij de uitreiking van de Hoeksche Pluim 2017 - mochten wij het licht, beeld en geluid verzorgen. Deze tweejaarlijkse ondernemersprijs van het OHW werd als altijd uitgereikt tijdens een groot netwerkgala waar ook ditmaal zo’n 300 mensen afkwamen.
De voorselectie was gedaan door een deskundige jury, nu was het aan het publiek om te stemmen nadat de 3 genomineerden - Combinex, Bandengroothandel TTI en Van der Ham Optometristen - nog eenmaal het podium pakten om zich in de kijker te spelen.
Peter-Alexander van ’Hof van Tyre Trading International BV (TTI) ging uiteindelijk met de felbegeerde prijs naar huis.
Felicitaties namens het team van MB audiovisual dat het toch wel erg leuk vindt dat de Hoeksche Pluim naar Numansdorp - onze thuisbasis - is gegaan. Juryvoorzitter Vera Pieters kijkt terug op een geslaagd event en sprak na afloop nog expliciet haar dank uit:
“Ik ben altijd superblij met Maarten Boer en zijn team, dan weet je namelijk zeker dat je je over de techniek geen zorgen hoeft te maken.”

naar boven


JANUARI 2017: VOOR BELDEN REIZEN WE HEEL EUROPA ROND, DIT JAAR HADDEN WE EEN THUISWEDSTRIJD
Het is elke keer weer een verrassing waar we mogen opdraven. Eerder waren we in Neurenberg, Barcelona, Wenen, Praag, Istanbul en München, dit jaar werd het onze eigen hoofdstad. Logisch eigenlijk, want het past in het rijtje interessante wereldsteden en het compleet vernieuwde Hilton bij Schiphol heeft echt alles in huis om de jaarlijkse internationale salesmeeting van Belden te hosten. Voor ons was het even wennen, want we zijn gewend met vrachtwagens vol apparatuur naar verre buitenlanden te rijden en dit keer werd het dus een thuiswedstrijd. Logistiek gezien betekende dat wat minder druk op de ketel dan anders, al gold ook nu dat we natuurlijk hebben uitgepakt met de modernste beeld- en geluidtechniek. Zaal aankleden, podium opbouwen en uitlichten. Alles exact conform klantwens. Maandagavond 16 januari proefdraaien en de volgende ochtend was alles gereed voor een vlekkeloze driedaagse show. Woensdag was da gala-avond in het Scheepvaartmuseum waar alle voorzieningen aanwezig waren. MB audiovisual verzorgde daar de instart van alle beelden en we vertoonden de speciaal door ons gemaakte compilatiefilm van het evenement én van de tour die de deelnemers door Amsterdam hadden gemaakt als informeel onderdeel van het programma. Een dag lang reisde daarvoor een van onze cameramensen mee met het gezelschap door en over de historische grachten. De beelden spreken boekdelen, iedereen was meer dan tevreden. Het was anders dan anders, maar bijzonder geslaagd. Toch hopen wij stiekem dat het volgend jaar weer wat verder weg wordt georganiseerd.

BELDEN AMSTERDAM BELDEN AMSTERDAM BELDEN AMSTERDAM BELDEN AMSTERDAM BELDEN AMSTERDAM
naar boven


NOVEMBER 2016: HOE WEET MINISTER MELANIE SCHULTZ VAN HAEGEN MB AUDIOVISUAL TE VINDEN?
Op 6 november tekende de minister van Infrastructuur en Milieu samen met betrokken overheden en maatschappelijke partners een ambitieuze verklaring om de waterkwaliteit in Nederland te verbeteren. Een belangrijke meeting met vele hoogwaardigheidsbekleders en dus moest de beeld- en geluidtechniek tot in de kleinste details geregeld zijn. “Niet heel spannend, maar zoiets moet wel vlekkeloos verlopen. Gewoon honderd procent goed en dus eigenlijk wat we altijd doen,” reageert Maarten Boer. Hoe komt MB audiovisual in beeld bij het Ministerie? “We hebben geen lijntje met het torentje in Den Haag,” zegt Maarten lachend. “Zuid-West 3 Communicatie heeft ons voor deze klus ingeschakeld. Bij een eerder project waar we samen aan het werk waren, hadden ze gezien hoe alles op rolletjes loopt. Door de goede voorbereiding kunnen we meestal heel ontspannen ons werk doen en dat was voor hen reden om ook nu samen met ons op te trekken. Een samenwerking die voor herhaling vatbaar is.”

HOE WEET MINISTER MELANIE SCHULTZ VAN HAEGEN MB AUDIOVISUAL TE VINDEN HOE WEET MINISTER MELANIE SCHULTZ VAN HAEGEN MB AUDIOVISUAL TE VINDEN
naar boven


JUNI 2016: BELDEN KIEST ALWEER VOOR MB ALS AV-PARTNER, DIT KEER GINGEN WE NAAR MÜNCHEN
Dit jaar was de Beierse hoofdstad the place to be voor Belden. In het Hilton hotel werd daar het driedaagse Information Ethernet Design Seminar (IEDS) georganiseerd waar relaties uit de hele wereld op afkwamen. De startdatum - het evenement liep van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni - zat kort op de bruiloft van Maarten Boer, maar die was toch present bij de opbouwwerkzaamheden in Duitsland en dat werd zo gewaardeerd door Belden dat die het kersverse bruidspaar een luxe suite aanbood. Maarten en Linda waardeerden de geste van hun gastheer zeer, want na hard werken was het zo goed rusten. De grote plenaire zaal werd door MB audiovisual uitgerust met twee grote zijschermen en er werden een vijftal kleinere zalen ingericht voor workshopsessies en een belangrijke CEO-meeting. “Geluid, beeld, licht, de complete aankleding, alles als altijd tot in de kleinste details tot onze volle tevredenheid geregeld,” reageert Berry Medendorp namens Belden. Aan het eind van de derde dag werd er direct gestart met de afbouw en de 17e was de vrachtwagen met alle apparatuur - meer dan ooit tevoren - alweer terug in Rotterdam. Maarten en Linda genoten nog een paar dagen - op een zonnige locatie - na van hun wittebroodsweken.

Ethernet Design Seminar(IEDS), Belden Munchen Ethernet Design Seminar(IEDS), Belden Munchen Ethernet Design Seminar(IEDS), Belden Munchen
naar boven


JUNI 2016: NIET ZOMAAR EEN FEESTJE...
Werk en privé moet je gescheiden houden, maar Maarten Boer ontkwam er op 10 juni natuurlijk niet aan om zijn eigen bruiloftsfeest geheel in stijl aan te kleden - met theaterdoek was alles rondom bekleed - en van het beste licht en geluid te voorzien. De loods in Charlois waar normaal de (verhuur)apparatuur staat opgeslagen, was omgetoverd tot een sfeervolle feestzaal. Renée Baars van Sfeer & Meer Events had de catering geweldig goed geregeld en toetsenist Frank Wilson - een oude bekende van Maarten - speelde de avond aan elkaar. Het werd een feest om nooit te vergeten. De foto’s spreken boekdelen en als u goed kijkt, jawel, Maarten heeft niet enkel verstand van AV maar hij kan ook dansen!

Bruiloft Maarten Boer Bruiloft Maarten Boer Bruiloft Maarten Boer
naar boven


JUNI 2016: MB VERZORGT DE GELUID- EN VIDEOTECHNIEK BIJ MOCAP MAPPING VAN NUFORMER
NuFormer is een multimediabedrijf dat is gespecialiseerd in Virtual Reality, video mapping en 360º projecties, Mocap Mapping etc. Voor een groot congres over Nieuwe media op 6 juni in de Tilburgse Hall of Fame werd op spectaculaire wijze een beeld- en geluidshow (af)gespeeld die de bezoekers - die best wel wat gewend zijn - versteld deed staan van verbazing. Een spraakmakende presentatie bestaande uit een geprojecteerde animatie waarin live werd geacteerd. Bij Mocap Mapping breken karakters live in de lopende presentaties in en dat vereist een uiterst nauwkeurige geluidstechniek want het geluid moet synchroon lopen met de geprojecteerde beelden. In de studio zat een actrice die de robot tot leven bracht en door real-time te reageren op het publiek zorgde dit voor een bijzondere interactie en enorme impact.

MOCAP MAPPING VAN NUFORMER MOCAP MAPPING VAN NUFORMER
naar boven


APRIL 2016: MEER APPARATUUR EN DUS OOK MEER VIERKANTE METERS
Zoveel mensen, zoveel wensen. Geen evenement is hetzelfde, per event zoeken we naar de juiste technische invulling zodat het past in de ruimte en past bij het idee en de doelstelling van de opdrachtgever. Door de jaren heen heeft MB audiovisual fors geïnvesteerd in schermen in alle soorten en maten, en dat geldt ook voor alle video en geluidsapparatuur etc. Dat houdt nooit op, want de techniek schrijdt voort en wij groeien mee. Dat betekende simpelweg dat we uit ons jasje groeiden qua opslagruimte en dus hebben we de magazijnruimte aanzienlijk vergroot. Tegelijk hebben we ook maar het buitenterrein vergroot en nieuw geasfalteerd want ook de vrachtwagens die alles vervoeren worden steeds groter en zwaarder. Eind april hebben we een feestelijke borrel georganiseerd zodat iedereen met eigen ogen kon aanschouwen wat we allemaal in huis hebben. Wij zijn klaar voor de toekomst!

nieuw magazijn nieuw magazijn
naar boven


OKTOBER 2015: WTC IS DECOR VOOR DOUANECONGRES, MB VERZORGT TECHNIEK EN VIDEOREGIE
In twee weekenddagen bouwden wij alles op. Maandagochtend waren de repetities en op dinsdag 27 oktober begon het congres. Voor de 5e editie van het jaarlijkse World Customs Organisation (WCO) Technology & Innovation (TI) Forum kwamen ruim 700 deelnemers uit alle hoeken van de wereld - 80 nationaliteiten - naar Rotterdam. Drie dagen lang verzorgde het team van MB audiovisual de complete videotechniek bij de plenaire programmaonderdelen en interactieve sessies. Onder het grote hoofdscherm van het WTC vormden 8 gekoppelde LCD-schermen een aaneengesloten kaderbalk. Voor de aansturing van de verschillende projectieschermen maakten we gebruik van een Analog Way Ascender. Samen met een zogenaamde ‘Watch-Out-machine’ waarmee alle content werd aangeboden, fungeerde de Ascender als kloppend hart van het geheel. Voor de cameraregie gebruikten we een Panasonic HS400, 1 bemande Panasonic AK-HC3800 en drie Panasonic remote camera’s. De camerabeelden waren zowel in de plenaire zaal als op de beursvloer te zien. De crew kreeg in heel veel talen de nodige complimenten voor de geweldige beeld- en geluidtechniek die mede bijdroeg aan het succes van het evenement.

WTC IS DECOR VOOR DOUANECONGRES WTC IS DECOR VOOR DOUANECONGRES WTC IS DECOR VOOR DOUANECONGRES WTC IS DECOR VOOR DOUANECONGRES
naar boven


SEPTEMBER 2015: STOOMSCHIP ROTTERDAM IS FANTASTISCHE VERGADERLOCATIE
De jaarvergadering van de International Gliding Commisssion (IGC) van de Fédération Aéronautique Internationale (FAI) vond dit jaar plaats in de Maasstad. In het kader van de 109e FAI General Conference waren er op 25 en 26 september plenaire sessies van de FAI op de SS Rotterdam. MB audiovisual was door WestCord Hotels - de huidige eigenaar van het legendarische passagiersschip - ingeschakeld voor technische ondersteuning. Wij schakelden en deden de instarts van de video’s en begeleidden de organisatie met hun PowerPoint presentaties. “A great event in a unique and very inspiring environment,” aldus een van de FAI-leden die van over de hele wereld hier naartoe waren gekomen. Ze keken hun ogen uit, Hollands glorie in optima forma.
naar boven


SEPTEMBER 2015: SJIEK EN SFEERVOL PERSONEELSFEEST
De heftrucks reden op 18 september op Industrieterrein De Bosschen in Oud-Beijerland net als elke vrijdagmiddag tot 16.00 uur, daarna kon het team van MB audiovisual aan de slag om de voorbereidingen te treffen voor het grootse personeelsfeest de volgende dag. In opdracht van Sfeer & Meer mochten wij weer de totale techniek - belichting en geluid - tot en met de theaterdoeken verzorgen. Het blijft een uitdaging om een grote werkruimte in no time om te toveren tot een gezellige feestzaal. We hebben allereerst op de vloer alles uitgetekend en zijn direct gestart met de rigging (het ophangen van takels en trussen), het knopen van doeken en het inhangen van lampen en luidsprekers. Tot na twaalven hebben we doorgewerkt. De zaterdag hebben we gebruikt voor het lampen stellen/uitlichten, we hebben de loungevloer gebouwd en het podium inclusief de booth voor de deejay en alle microfoons ingeregeld. Het resultaat mocht er zijn. Zaterdagavond stroomde de zaal vol; de werkvloer was onherkenbaar, de bloemstukken waren prachtig uitgelicht en de ingerichte loungehoek deed vermoeden dat je in een trendy club vertoefde. De catering viel in de smaak en de muziek lokte de bezoekers de dansvloer op. Pas ver na middernacht ging het grote zaallicht aan. De zondag was de afbouwdag (de load-out) en op maandagochtend was het voor alle medewerkers weer een gewone werkdag als altijd. Maar in de hoofden van de mensen dreunde de muziek nog heel lang na.

SJIEK EN SFEERVOL PERSONEELSFEEST SJIEK EN SFEERVOL PERSONEELSFEEST SJIEK EN SFEERVOL PERSONEELSFEEST SJIEK EN SFEERVOL PERSONEELSFEEST


naar boven


JUNI 2015: ASTRONAUT ANDRÉ KUIPERS ENTHOUSIAST OVER MB AUDIOVISUAL
Belden zoekt altijd de mooiste wereldsteden uit voor haar internationale events. In januari van dit jaar waren we al in Istanbul voor de succesvolle EMEA sales meeting en ook voor het Belden Industrial Ethernet Infrastructure Design Seminar 2015 reisde MB audiovisual af naar Turkije om alle techniek te verzorgen. “Dat is keer op keer weer een hele operatie,” zegt Maarten Boer, “want al hebben we dit nu voor het vierde jaar op rij mogen doen, de logistieke voorbereiding blijft een welhaast strak geleide militaire operatie en bovendien leggen we de lat voor onszelf steeds een stukje hoger.” Zaterdag 6 juni is Maarten met zijn team ingevlogen en direct gaan bouwen. “De hele zondag hadden we nodig voor de grote plenaire zaal, de vier kleinere workshopruimtes en een aparte zaal voor een executive meeting voor CEO’s. Schermen ophangen, geluid en licht afstellen, soundchecken. Maandag hebben we alles tot in detail nagelopen en dinsdag, woensdag en donderdag een vlekkeloos evenement gedraaid. Voor de grote zaal van het Conrad Hotel hadden we grotere decors en grotere projectieschermen dan anders en dat zorgde voor een indrukwekkende show, zeker omdat zo goed als alle techniek onzichtbaar was voor de seminarbezoekers.” Beeld, geluid en licht, het was allemaal perfect op elkaar afgestemd en liep soepel in elkaar over. “Wanneer je van keynote speaker André Kuipers de welgemeende complimenten krijgt over de techniek. Dan kun je niet anders dan tevreden terugkijken.”

EMEA sales meeting EMEA sales meeting EMEA sales meeting EMEA sales meeting EMEA sales meeting EMEA sales meeting
naar boven


JUNI 2015: TAPPERIJ NR. 32 PAKT GROOT UIT EN TREKT ENORM AANTAL BEZOEKERS
Sinds 1712 wordt er in Numansdorp een paardenmarkt georganiseerd. Tapperij Nr. 32 opende haar deuren in 2011 en lift sindsdien mee op het succes van het meerdaagse evenement. Meeliften is te weinig eer, want het eetcafé draagt in grote mate bij aan het succes van het volksfeest. Robin Ox van Tapperij Nr. 32: “Naast de Buitensluisse Paardenmarkt zijn er allerhande andere activiteiten en dat maakt dat het publiek van heinde en verre toestroomt. In de zomermaanden hebben wij een klein terras, maar tijdens deze dagen zetten we altijd een feesttent neer en als altijd maak ik dan gebruik van de diensten van MB audiovisual. De tent was wederom geweldig mooi aangekleed en met name over de bijzondere verlichting en het goede geluid waren de bezoekers vol lof. “We hadden meer bezoekers dan ooit. Op een avond hadden we meer dan vijftienhonderd gasten in en rond de tent, ongelooflijk en door de nieuwe geluidsapparatuur van MB hadden we ook een groter bereik waardoor ook buiten optimaal genoten kon worden. Elk jaar super en elk jaar weer beter, dat belooft wat voor volgend jaar.”

naar boven


JUNI 2015: HOEKSCHE WAARD DUURZAMER, WIJ GEBRUIKEN LED
Met de bijeenkomst 'Hoeksche Waard Duurzamer!’ - op zaterdag 6 juni 2015 bij Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord - willen de initiatiefnemers de verduurzaming van de Hoeksche Waard versnellen. Ruim vijftig mensen volgden de inspirerende presentaties en informatieve en bovenal ook interactieve sessies. Enthousiasme alom, zowel bij de organisatoren als bij de bezoekers. Na afloop was er een hapje en een drankje en volop gelegenheid om tips en ideeën uit te wisselen om direct zelf aan de slag te gaan met verduurzamen. MB was de partner voor het geluid, beeld en licht en uiteraard passen wij daar waar mogelijk LED toe omdat dit energiezuiger is én toch ideaal is voor alle gewenste lichteffecten.

naar boven


MEI 2015: THE INSPIRATION VERTELT HET VERHAAL VAN PINKSTEREN
Op zaterdagavond 23 mei was er op de Markt in Zoetermeer een groot live-event: The Inspiration; met orkest, figuranten, solisten en acteurs is het verhaal van Pinksteren eigentijds verteld, gedanst en gezongen. Rider Audio & Media had een aantal immense videoschermen geplaats en schakelde MB audiovideo in voor de videotechniek. “Het was een spektakelstuk, een grote show die live geschakeld moest worden over meerdere schermen dus behalve drie cameramensen heb ik ook nog een extra schakeltechnicus ingezet. Naast live beelden moesten we ook op het juiste moment filmpjes instarten. Al met al een unieke ervaring. Iedereen kent inmiddels The Passion, maar het lijkt erop dat er In Zoetermeer een nieuwe traditie is geboren.”

The Inspiration The Inspiration The Inspiration The Inspiration The Inspiration

naar boven


MAART 2015: HOEKSCHE PLUIM, GERT VAN ’T HOF VOL LOF OVER MAARTEN BOER
Enkele honderden bezoekers brachten op 12 maart, tijdens de OHW-bijeenkomst bij Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord, hun stem uit. Dat deden zij na een podiumpresentatie van de drie genomineerden; Newcorp Logistics, Multicard BV en RoosRos Architecten. Deze tweejaarlijkse prijs wordt door de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard uitgereikt ter stimulering van economische bedrijvigheid in de regio. Sander Ros werd uiteindelijk gehuldigd als winnaar van De Hoeksche Pluim 2015.
NOS Studio Sportpresentator Gert van ’t Hof praatte de avond vlot aan elkaar én deelde terloops nog een pluim uit. “Vaak is de techniek bij dit soort gelegenheden de sluitpost op de begroting, vanavond was het helemaal top. Ik ken Maarten Boer nog van vroeger, toen verzorgde hij de techniek voor een programma dat ik maakte voor TV Rijnmond en hij is een vakman met oog en oor voor detail. Perfect licht en geluid, juiste start van de presentaties en films en noem maar op. Dat de mensen een vlekkeloze show te zien krijgen, komt door het team van Maarten dat achter de schermen alles regisseert.”

HOEKSCHE PLUIM HOEKSCHE PLUIM HOEKSCHE PLUIM HOEKSCHE PLUIM HOEKSCHE PLUIM
naar boven


MAART 2015: PRIJS BESTE LEERBEDRIJF EN BESTE PRAKTIJKOPLEIDER VERDIENT DE BESTE AV-PARTNER
Onze opdrachtgever, Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, organiseert jaarlijks de prestigieuze prijs ‘beste leerbedrijf en beste praktijkopleider’ en dat wordt feestelijk gevierd. Vorig jaar was de prijsuitreiking bij WUR Bleiswijk, waar MB audiovisual inmiddels de vaste AV-leverancier is. Die tevredenheid resulteerde erin dat we ook dit jaar de techniek mochten verzorgen, ditmaal in het opleidingscentrum van Koninklijke IHC Merwede in Kinderdijk. In de grote loods hebben we, om het industriële karakter te benadrukken, gebruik gemaakt van de aanwezige kraan om het projectiescherm op te hangen waarop de promotiefilms van de zes genomineerde bedrijven werden getoond.
In samenwerking met Sfeer en Meer hebben we passend meubilair verzorgd, we hebben de hal sfeervol aangelicht en alle podiumpresentaties ondersteund met geluid, beeld en licht. Het was een zeer succesvol event op 9 maart, met twee terechte winnaars; De Vries Scheepsbouw B.V. uit Makkum en Kees Smits van KPN International uit Den Haag.

PRIJS BESTE LEERBEDRIJF EN BESTE PRAKTIJKOPLEIDER PRIJS BESTE LEERBEDRIJF EN BESTE PRAKTIJKOPLEIDER PRIJS BESTE LEERBEDRIJF EN BESTE PRAKTIJKOPLEIDER
naar boven


FEBRUARI 2015: MB AUDIOVISUAL SPONSORT VROUWELIJKE ONDERNEMERSPRIJS DRECHTSTEDEN
Marijke Slieker van ProFundum Instituut is de winnares van de Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden 2015. Sanne Noorlander van Konino won in de categorie ZZP’ers. Initiatiefneemster Cisca Stasse: “De ondernemersprijzen zijn in het leven geroepen om de vele vrouwelijke ondernemers in de regio in de spotlights te zetten. MB audiovisual zorgt voor die spotlights en daar zijn we heel blij mee.” Het event werd voor de derde keer georganiseerd en werd goed bezocht. Maarten Boer: “Het is een uitdaging om een relatief simpele ruimte om te toveren tot een sfeervolle feestlocatie, maar met het juiste licht, goed geluid, professionele projectie en een passend klein podium is dat weer prima gelukt. De presentaties werden technisch ondersteund door één van mijn vaste techneuten, want helaas had ik die avond zelf een andere opdracht.

VROUWELIJKE ONDERNEMERSPRIJS DRECHTSTEDEN
naar boven


JANUARI 2015: MB VERZORGT ALLE TECHNIEK VOOR DRIEDAAGSE EMEA SALES MEETING VAN BELDEN IN ISTANBUL
Van 26 tot en met 28 januari organiseerde Belden de jaarlijkse EMEA sales meeting, dit keer in het prachtige Conrad Hilton in Istanbul. De techniek was net als in voorgaande jaren in handen van MB audiovisual. De vrachtwagen (van Arjan van Houtum Tour & Event Trucking) met alle apparatuur, het podium en het decor had er al een wereldreis opzitten toen Maarten met zijn crew landde.
Maarten Boer: “Een groot event als dit vereist de nodige voorbereiding. Op zondag hebben we geladen en maandag zijn ze gaan rijden, via Italië en met de boot naar Griekenland en als altijd was ie keurig op tijd zodat wij direct aan de slag konden. Wij zijn op zaterdag ingevlogen en nog diezelfde dag zijn we gaan opbouwen. Met name het bepalen van de plek voor de projectieschermen is van belang zodat de decorbouwers weten waar ze rekening mee moeten houden. Zondag de 25e hebben we de techniek opgebouwd en getest en maandagochtend om acht uur zaten we achter de knoppen.” Drie dagen werden er vrijwel volcontinu presentaties en workshops gegeven en dat werd ondersteund met beeld, geluid en licht. “We hadden een groot videoscherm maar konden ook extra groot projecteren door beelden te laten doorlopen op het decor. Dat was vrij spectaculair. Woensdag om drie uur was de afsluiting en om acht uur waren we klaar met de afbouw en konden we terugkijken op een zeer geslaagd event. Ik ben trots op mijn team en de klant was uitermate tevreden over ons presteren. Als het aan ons ligt dan gaan we in juni weer naar Turkije, dan voor de Belden Industrial Ethernet Infrastructure Design Seminar 2015.”

BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL
BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL BELDEN IN ISTANBUL
naar boven


DECEMBER 2014: SAMENWERKING SFEER & MEER
Tijdens de uitreiking van de Hoeksche Pluim 14 maart 2013, op het kantoor van de Rabobank te Heinenoord, verzorgde Sfeer & Meer de aankleding en de catering. MB audiovisual was die dag verantwoordelijk voor al het beeld en geluid. Sindsdien werken deze twee mooie bedrijven regelmatig samen. Op 11 december verzorgde Sfeer & Meer de relatiedag voor alle 250 genodigden en op 13 december een open huis voor 300 gasten. Dit ter gelegenheid van de opening van een nieuw bedrijfspand te Zwijndrecht. Een gedeelte van de productiehal werd omgetoverd in een schitterende ontvangstlocatie waar de gasten werden voorzien van een hapje en een drankje. De bar, het meubilair en de decoratie werden geleverd door Sfeer & Meer. MB audiovisual was de partner voor het geluid, projectie en licht. Verder leverde MB audiovisual het tapijt en de theaterdoeken. Een zeer geslaagd event en een mooie samenwerking die zeker een vervolg krijgt.

SAMENWERKING SFEER & MEER SAMENWERKING SFEER & MEER
naar boven


OKTOBER 2014: MB VOLGT TRAINING BIJ BARCO IN BELGIË
Barco is een belangrijke wereldspeler op het gebied van professionele visualisatie- en display-oplossingen. In oktober hebben Maarten Boer en een van de vaste technici waarmee hij reeds vele producties heeft gedaan een meerdaagse training gevolgd bij Barco in België. Beiden hebben het certificaat Image Processing - Single Screen Operations behaald. “Het was uiteraard niet allemaal nieuw voor ons, maar wel uitermate leerzaam en heel praktijkgericht en daardoor direct toepasbaar,” verklaart Maarten enthousiast. “Samen kunnen we voortaan nog complexere video-installaties opbouwen en bedienen. De training is het begin van een traject van meerdere trainingen op het gebied van Image Processing, want we hebben nu de smaak te pakken.”

certificaat Image Processing - Single Screen Operations
naar boven


SEPTEMBER 2014: EEN DRUKKE NAZOMERMAAND MET VEEL WERK VOOR HET WTC
Wanneer iedereen met vakantie gaat, hebben wij het vaak druk want juist in de zomermaanden zijn er veel festivals en buitenactiviteiten. In september neemt ook de vraag vanuit het bedrijfsleven als altijd weer toe en we mochten een aantal grote events verzorgen. Voor ‘De dag van de rechtspraak’ (op 11 september) bouwden wij in het World Trade Center onder andere een tweetal tribunes op van vijf bij vijftien meter waarmee de grote conferentiezaal een intiemer karakter kreeg. Op 17 & 18 september 2014 werd de ESRI GIS Conferentie 2014 georganiseerd waarbij MB audiovisual zorgde voor beeld- en geluidsondersteuning en belichting. We zullen niet alle events opsommen, maar wij rijden zeer regelmatig naar het WTC Congress & Event Center aan het Beursplein in Rotterdam.

WTC nazomer 2014 WTC nazomer 2014 WTC nazomer 2014


naar boven


SEPTEMBER 2014: VOOR GOEDE DOELEN LOPEN WIJ WARM, OOK AL LOPEN WE ZELF NIET MEE
Het Roparunteam De Kippenrenners organiseerde op zaterdag 20 september in samenwerking met de ‘Stichting NU!’ de Regenboogrun in Numansdorp. Bij dit unieke loopevenement worden de deelnemers onderweg bestrooid met kleurenpoeder zodat iedereen gegarandeerd vrolijkgekleurd finisht. Er is een hoop geld bij elkaar gelopen voor het goede doel. Wij liepen niet mee, maar sponsorden het licht en het geluid met apparatuur en mankracht.

Het Roparunteam De Kippenrenners tijdens de Regenboogrun Het Roparunteam De Kippenrenners tijdens de Regenboogrun Het Roparunteam De Kippenrenners tijdens de Regenboogrun
naar boven


AUGUSTUS 2014: EEN NAT VOLKSFEEST VOOR JONG EN OUD, HET NK SPRIETLOPEN
Wat heb je nodig voor een geslaagd evenement? Een paal over het water, een doos groene zeep én MB audiovisual. Ons team verzorgde voor het tweede achtereenvolgende jaar de techniek bij het NK Sprietlopen dat op zaterdag 23 augustus voor de 38e keer werd georganiseerd. Elk jaar weer is het een waar volksfeest waarbij de deelnemers niet bang moeten zijn voor een nat pak. Wij werden nat bij de op- en afbouw van het licht en het geluid, maar het evenement zelf had weinig last van de regen. Op de kade bij ’t Veerhuys in Puttershoek was het als altijd een drukte van belang. Ook aan de overzijde van het water moet het geluid goed verstaanbaar zijn voor de toeschouwers. Daarom hebben we gewerkt met een zogenaamde ‘line array’ waarbij het geluid vrij hoog boven de mensen wordt verspreid en als het ware neerdaalt dáár waar je het wenst. De winnaar van 2014? Alco Vermeulen, met een afstand van maar liefst 41 meter!

NK Sprietlopen 2014 NK Sprietlopen 2014 NK Sprietlopen 2014 NK Sprietlopen 2014
naar boven


JUNI 2014: TAPPERIJ NR. 32 IS HET EPICENTRUM VAN NUMANSDORP TIJDENS DE PAARDENMARKT
Het meerdaagse feest in Numansdorp begon op maandag 9 juni met de 23e doorkomst van de Roparun en de 32e wielerronde en werd op de woensdag afgesloten met de Buitensluisse Paardenmarkt. Een gevarieerd programma waar veel publiek op afkomt. “En wanneer een landelijke krant als het Algemeen Dagblad dan met bovenstaande grote kop uitpakt, dan hebben we het als Tapperij Nr. 32 goed gedaan,” zegt een tevreden Robin Ox. Net als voorgaande jaren had hij zijn eetcafé vergroot met een overdekt terras en wederom mocht MB audiovisual de opbouw van de tent aan de Voorstraat en alle licht en geluid verzorgen. “Ik weet niet hoe Maarten Boer het doet, maar ieder jaar weer is het nog beter dan het jaar ervoor. Vooral het bewegende licht en de confetti maakten het tot een waar dorpsfeest.”
naar boven


MEI 2014: IDC SMAAK VERRAST MET GROENTE EN FRUIT ÉN ERNST EN BOBBIE
IDC Smaak is een platform voor innovatie in smaak en gezondheid van groenten en fruit. Dit platform, getrokken vanuit het Smaakteam Bleiswijk van Wageningen UR Glastuinbouw (WUR), organiseerde een tweedaags promotie-evenement voor de sector en trok ruim tweeduizend bezoekers. MB audiovisual tekende voor de techniek. “Op donderdag hebben we alles ingeregeld - van (sfeer)verlichting tot en met geluid - en het podium gebouwd en een kubus geconstrueerd. Daar stond, onder een groot zwart doek, een glazen etagère gevuld met groente en fruit als een kunstige smaakpiramide opgesteld,” vertelt Maarten Boer. De eerste dag, vrijdag 9 mei, was puur voor genodigden van WUR en bestond uit seminars en de onthulling van het kunstwerk, het symbool van de kracht van de sector, door burgemeester Rijsdijk van de gemeente Lansingerland. Daarmee was het smaakfestijn officieel geopend. Op zaterdag 10 mei gingen de deuren van IDC Smaak al om tien uur open voor het 'Feest van de Smaak!'. Er was veel te ontdekken, te beluisteren en te proeven. MB audiovisual verzorgde de beeld- en geluidtechniek voor het optreden van Ernst en Bobbie. De dag werd afgesloten met een optreden van het Trio del Mundo. De lovende woorden van Dr. Wouter Verkerke, Onderzoeker Smaak en Gezondheid van Glasgroenten én organisator van het evenement willen we u niet onthouden. “Geluid, licht, podium en aankleding waren goed verzorgd. Ik wil jullie speciaal bedanken voor het professionele en flexibele maatwerk dat jullie geleverd hebben. Ik kijk nu al uit naar een nieuwe samenwerking met jullie! Maarten, van harte bedankt!”

IDC SMAAK VERRAST IDC SMAAK VERRAST IDC SMAAK VERRAST IDC SMAAK VERRAST IDC SMAAK VERRAST
naar boven


APRIL 2014: VOOR BELDEN REIST MB AUDIOVISUAL GRAAG NAAR PRAAG
“Dankzij Belden krijgen wij de hele wereld te zien,” lacht Maarten Boer. Samen met zijn team verzorgde hij alle licht en geluid voor het Belden Industrial Ethernet Infrastructure Design Seminar 2014 in Praag. Een jaar eerder was hij in Wenen en daarvoor in Barcelona ter ondersteuning van de groots opgezette internationale evenementen van Belden. Deze van oorsprong Amerikaanse producent, een van s’ werelds belangrijkste leveranciers van communicatiecomponenten, maakt sinds jaren gebruik van de dienstverlening van MB audiovisual. “De totale techniek en regie voor deze driedaagse meeting, van 15 tot en met 17 april in de Tsjechische hoofdstad, was aan ons toevertrouwd. Al hebben we dit eerder mogen verzorgen, het is telkens weer een uitdaging. Alles moet immers honderd procent goed verlopen, want de kleinste hiccup wordt direct door honderden mensen gezien of gehoord. Belden staat voor topkwaliteit en dat betekent dat alles tot in de puntjes geregeld moet zijn en dus bereiden we dit soort projecten altijd goed voor. Ook dit keer heb ik alle apparatuur met een vrachtwagen van Arjan van Houtum van Tour & Event Trucking vooruit gestuurd, inclusief de podium- en decorstukken en de demomaterialen van Belden. Eenmaal in Praag hebben we in het Hilton Hotel alles in een aparte ruimte opgebouwd en getest en de hele regie voorbereid.” De plenaire zaal waar het evenement zou plaatsvinden, de grand ballroom, was tot kort voor aanvang bezet en de troepen van MB audiovisual mochten pas om 01.00 uur in de vroege ochtend naar binnen. “Dus dat was nachtwerk en om meters te kunnen maken heb ik ook gebruik gemaakt van lokale stagehands.” Zes uur later, om zeven uur stond en draaide alles zoals gewenst. Een snelle laatste check en finale repetitie en vanaf acht uur stroomde de zaal vol. “Alles is vlekkeloos verlopen. De aankleding, de verlichting en aanlichting waren fantastisch. Maar wat vooral mooier was dan in de voorgaande jaren, ditmaal was voor het eerst alles in HD; van de presentaties en bewegende beelden tot en met de afkijkschermen van de sprekers. Zo leggen we de lat telkens weer hoger.” Uit de ingevulde evaluatieformulieren bleek dat de seminarbezoekers de techniek en productie beoordeelden met een 4,7. Op een schaal van 5 is dat een rapportcijfer waar we trots op zijn!

Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag Belden - Praag
naar boven


MAART 2014: SEE TICKETS HEEFT EEN NIEUW PAND, ALLE REDEN VOOR EEN FEESTJE
De feestelijke onthulling van het logo op het pand (in september 2013) mocht MB audiovisual ook al met beeld en geluid ondersteunen. Ditmaal hebben we, wederom in een coproductie met d’ Box Eventmanagement, gemaakt dat See Tickets onbezorgd ter gelegenheid van de opening van het nieuwe pand in Hoofddorp een zeer geslaagd feest kon vieren. De zakenrelaties van ’s lands grootste ticketleverancier kregen op maandag 31 maart 2014 een gevarieerd programma voorgeschoteld door Diederik Bovenkerk van d’ Box. “Ik ken Maarten al jaren,” zegt Diederik, “en we werken vaker samen. Ik weet wat hij in huis heeft, aan kennis én aan apparatuur en dat vult elkaar in voorkomende gevallen goed aan.” Maarten Boer: “Als het zo uitkomt dan trekken we samen op. Ik heb voor deze dag een groot LED-scherm geleverd en de beelden daarop én op reeds aanwezige schermen verzorgd. Verder was ik verantwoordelijk voor het geluid van de verschillende sprekers en de band en bovendien heb ik een wand van het pand met doek op een frame bekleed. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad, maar met name het soundchecken met Odeke de Koning was voor mij persoonlijk een feestje op zich. Wat een prachtig stemgeluid komt daaruit.”

SEE TICKETS HEEFT EEN NIEUW PAND SEE TICKETS HEEFT EEN NIEUW PAND SEE TICKETS HEEFT EEN NIEUW PAND
naar boven


MAART 2014: TWEE RABOBANKEN DIE GAAN FUSEREN? DAN SPREEK JE AF AAN BOORD, ERGENS HALVERWEGE!
De Rabobanken Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard hebben de intentie uitgesproken te fuseren op 1 januari 2015. Aan boord van het partyschip De Marlina werd op maandagavond 24 maart, in het bijzijn van de ledenraden van beide banken door de directies en raden van commissarissen hun handtekening gezet onder een document waarin de intentie tot fusie staat beschreven. De noodzakelijke licht- en geluidsvoorzieningen waren door MB audiovisual overdag in alle rust in Spijkenisse, de thuishaven van het partyschip, opgebouwd. Maarten Boer: “Het was een zonovergoten dag dus we hebben genoten van het tochtje naar Klein Profijt. Daar kwamen alle officiële genodigden aan boord en daarna zijn we via de Oude Maas en het Spui naar het Haringvliet gevaren. Ergens halverwege zijn de handtekeningen gezet. Daarna terug en nadat de circa 150 gasten weer waren vertrokken hebben wij op de terugweg naar Spijkenisse in rap tempo alles afgebroken zodat de schipper ook op een fatsoenlijke tijd naar zijn kooi kon.”

TWEE RABOBANKEN DIE GAAN FUSEREN TWEE RABOBANKEN DIE GAAN FUSEREN TWEE RABOBANKEN DIE GAAN FUSEREN
naar boven


SEPTEMBER 2013: ROOFTOPPARTY SEE TICKETS
Op 26 september verzorgden Maarten Boer en Dennis Salm (een van de vaste freelancers van MB audiovisual) een stuk van de techniek en al het geluid voor de diverse sprekers en de band van zangeres Odeke de Koning. Aanleiding was de feestelijke gevelonthulling van het logo van See Tickets op het pand in Hoofddorp. Maarten Boer: “We hebben onder andere gemaakt dat er op alle afdelingen binnen het pand achtergrondmuziek te horen was, maar het echte feest speelde zich af op het dakterras. Daar waren de officiële toespraken en daar speelde de band en werden de gasten verwend. Een in alle opzichten geslaagd event en het is goed dat men ons nu kent, want hier komen we vast en zeker nog eens terug.”

ROOFTOPPARTY SEE TICKETS ROOFTOPPARTY SEE TICKETS ROOFTOPPARTY SEE TICKETS
naar boven


JULI 2013: WENEN WAS WEERGALOOS
De internationale salesmeeting van Belden is welhaast traditie voor MB. We waren erbij in Barcelona, dit keer mochten we de complete techniek verzorgen in de Oostenrijkse keizersstad Wenen. De draaiboeken en ervaring van vorig jaar maakten dat de voorbereiding soepel verliep. Op locatie was als altijd alle creativiteit en inventiviteit noodzakelijk om wederom een vlekkeloze productie te draaien. “Zaterdagmiddag en de hele zondag hebben we alles opgebouwd. Arjan van Houtum Tour & Event Trucking heb ik tijdig alle materialen laten afleveren, inclusief de decors en demomaterialen zodat Belden daar geen omkijken naar heeft. Maandagochtend 1 juli was de generale repetitie waarbij we altijd checken of alle geluid en beeld en lichttechniek, zoals bedoeld, op elkaar is afgestemd. Om één uur begon de liveshow en vanaf dat moment is het voor ons het script volgen, de regie bewaken en zorgen voor een perfecte performance.” Het Hilton Danube Hotel was de ideale locatie om dit grootschalige evenement te organiseren. “Ook de gala-avond in het historierijke Palais Ferstel was een waanzinnige ervaring. Het was weliswaar werk, maar in een geweldige ambiance waar we geluid, licht en projectie moesten afstemmen met violisten en een pianist op het podium.” Woensdag was de afsluiting in het Hilton. Afbreken en terug naar ons koude kikkerlandje, maar niet na eerst de donderdag te benutten om de zonovergoten hoofdstad te verkennen, Sachertorte te proeven en het Prater te bezoeken.

naar boven


JUNI 2013: FEESTELIJKE (HER)OPENING CRABBEHOFF MET BOLERO, VALDOEKEN EN SPECIAL EFFECTS
Woonzorgcentrum Vijverhof in Dordrecht is na een grondige renovatie heropend en voortaan middels een glazen corridor met Crabbehoff verbonden. Op 17 juni was het feest en veel bezoekers en genodigden woonden de officiële openingshandeling bij en combineerden dat met een rondleiding. In opdracht van Jacqueline Quispel Productions verzorgde MB audiovisual de techniek, waaronder de geluidsinstallatie voor de verstaanbaarheid buiten en in de nieuwe corridor. Een danseres in een doorzichtige bal verbond symbolisch de twee panden en in de maat met de muziek rolden grote ‘valdoeken’ met teksten uit. Uiteraard alles exact zoals vooraf geprogrammeerd. Om dat te realiseren, construeerden we vier ‘trussbogen’ waartussen de tekstdoeken omlaag kwamen, samen met een confettiregen die het openingsspektakel op deze zomerse dag completeerde.

naar boven


JUNI 2013: TAPPERIJ NR. 32 KIEST WEER VOOR MB AUDIOVISUAL TIJDENS PAARDENMARKT NUMANSDORP
“De samenwerking met Maarten Boer is mij tijdens de jubileumeditie zo goed bevallen, dat ik dit jaar met graagte weer van zijn diensten gebruik heb gemaakt,” verklaart Robin Ox enthousiast. De eigenaar van het gezellige eetcafé koos voor een vergelijkbaar concept als vorig jaar en vergrootte zijn etablissement aan de Voorstraat tijdelijk met een groot overdekt terras. “Maarten heeft speciaal voor deze gelegenheid een nog groter tentdoek aangeschaft en licht en geluid waren wederom helemaal top. Dit soort evenementen kun je wel aan hem overlaten, aan een half woord heeft hij genoeg en dat is mooi want dan kan ik me concentreren op mijn gasten.”

naar boven


MAART 2013: HOEKSCHE PLUIM VOOR REEDYK, ROELOF HEMMEN GEEFT PLUIM AAN TECHNIEK
Donderdag 14 maart was het een drukte van belang in het Heinenoordse Rabobankkantoor ter gelegenheid van de Hoeksche Pluim 2013. De prestigieuze ondernemersprijs - van ondernemers, voor ondernemers - van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, werd voor de achtste keer uitgereikt. Het innovatieve Reedyk uit Klaaswaal werd door het 250-koppige publiek uiteindelijk tot winnaar gekozen. “Een vlekkeloze show,” verklaarde Roelof Hemmen na afloop. De BN’er - presentator van het RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio - praatte de prijs aan elkaar. Hij prees na afloop het werk van MB audiovisual. “Alles deed het! Mensen vinden het tegenwoordig vanzelfsprekend dat alles werkt en dat schermen op het juiste moment de gewenste beelden tonen, maar dat is een vak apart en dat verstaat Maarten Boer als geen ander. Een evenement als dit valt of staat met de juiste techniek. We werken met headsets en microfoons op het podium, filmbeelden en geluid wisselen elkaar af en er wordt licht geprojecteerd op wanden en plafonds. Wanneer dat allemaal niet vlekkeloos in elkaar overloopt dan stoort dat en dan verslapt de aandacht. Dit was een typisch voorbeeld van zoals het hoort. Maarten is een echte professional die de grote lijn én de details in de gaten houdt.”

naar boven


NOVEMBER 2012: LEDENAVONDEN RABOBANK ZEER SUCCESVOL, WIJ BEDIENEN DE KNOPPEN
De Rabobank Hoeksche Waard organiseert jaarlijks een aantal ledenavonden. Een interessant programma en prominente sprekers, veelal bekend van radio en televisie, staan garant voor een hoge opkomst. “Kennis delen en mensen de gelegenheid geven om te netwerken vinden wij belangrijk,” verklaart Johan de Winter, directievoorzitter Rabobank Hoeksche Waard. “We doen dit in deze vorm al vele jaren tot grote tevredenheid van de bezoekers. Zo versterken wij de band met het eiland en met onze relaties. We doen dit ook al jaren samen met Maarten Boer omdat we dan weten dat we geen omkijken hebben naar de techniek. Hij levert kwaliteit, komt vroegtijdig opbouwen en testen en is flexibel in zijn dienstverlening. Grote schermen hebben wij hier zelf, maar al het andere wordt verzorgd door Maarten en zijn team. Triple A zou ik zeggen!”
naar boven


OKTOBER 2012: HOEKSE BIERFEST, MB AUDIOVISUAL BLEEF NUCHTER...
Aan de Stougjesdijk in Westmaas waanden alle bezoekers zich op zaterdagavond 27 oktober tijdens het Hoekse Bierfest in het bruisende Bayern. De heren in een Lederhose, de dames in een Dirndl. Het bier werd geschonken in grote pullen en vloeide rijkelijk en de Duitstalige muziek nodigde direct vanaf het startschot uit tot uitbundig meezingen. De zaal was geheel in stijl aangekleed met lange houten banken en biertafels, de totale techniek was in handen van MB audiovisual. Maarten Boer: “Vrijdag zijn we met een team van vijf man begonnen met de opbouw. We hebben de hijspunten gemonteerd, de verlichting en alle geluidsvoorzieningen opgehangen en alles getest. Daarna hebben we het geheel opgehesen en het podium uitgelicht. Zaterdag hebben we nogmaals alles nagelopen en gezorgd dat de diverse ‘tapeartiesten’ die door het artiestenbureau waren ingehuurd stuk voor stuk konden ‘inprikken’ op ons systeem. Schlagers en accordeonmuziek, zo fout als maar zijn kan en dus helemaal goed. Ein Prosit der Gemütlichkeit. Zondag kon iedereen zijn roes uitslapen, behalve wij dan want de boel moest natuurlijk ook weer afgebouwd worden. Maar het was een zeer geslaagd feest, wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!”

naar boven


JUNI 2012: 300 JAAR PAARDENMARKT NUMANSDORP UNIEK FEEST, WIJ WAREN ERBIJ
De jaarlijkse paardenmarkt in Numansdorp is een evenement dat zijn weerga niet kent. Een dorpsfeest voor jong en oud met een aantrekkingskracht op de wijde omgeving. Deze jubileumeditie kende meer activiteiten dan ooit, verspreid over maar liefst zes dagen. Op maandag 11 juni werd gestart met een wielerronde en op zaterdag 16 juni werd er afgesloten met een groot muziekspektakel en een fantastisch vuurwerk. Er was kermis, een sportdag voor basisscholen, een jongerenavond en natuurlijk de traditionele paardenmarkt. Zo goed als alles speelde zich buiten af en daarom had het gezellige eetcafé De Tapperij Nr. 32 in de Voorstraat door MB audiovisual een overdekte 8 meter brede en ruim vier meter hoge truss carré laten plaatsen, voorzien van licht en geluid. “Sfeervol, intiem en ongevoelig voor de grillen van de weergoden. Dit was genieten, zes dagen achtereen één groot feest,” aldus een enthousiaste Tapperijbezoeker.

naar boven


APRIL 2012: BELDEN IN BARCELONA, MB AUDIOVISUAL VERZORGDE DE TOTALE TECHNIEK
Als spin-off van een eerder event in Duitsland, mochten wij dit keer de totale techniek verzorgen voor de EMEA Salesmeeting die Belden organiseerde in Barcelona. Maarten Boer: “Bij MB audiovisual houden wij ervan om onze grenzen op te zoeken en te verleggen, geen uitdaging is ons te groot.” Uiteraard ging er een terdege voorbereiding aan vooraf, daarna kwam het aan op een strakke tijdsplanning en een perfecte uitvoering. “Met de vrachtwagen hebben we de benodigde apparatuur vooruit gestuurd, ik ben samen met een geluidstechnicus ingevlogen en dinsdag 21 april hebben we alles opgebouwd. De zaalverlichting, de projectie, geluid en schermen, alles tijdig geïnstalleerd en getest zodat het tweedaagse congres vlekkeloos is verlopen. Mijn collega zat in de zaal, ik zat achter de schermen voor de regie en voor het starten van de presentaties etc. ’s Avonds was er ook nog een gala-avond in Finca Mas Solers en ook daar hebben we alle beeld en geluid mogen verzorgen. Woensdag was het congres afgelopen en nog dezelfde avond stond alles weer in de truck voor de terugreis.” Berry Medendorp - Senior Manager Marketing Communications EMEA bij Belden - reageert tevreden: “Maarten Boer heeft wederom bewezen dat hij ook dit soort grote projecten in goede banen kan leiden. Hij heeft een professionele instelling, maar is ook heel flexibel en denkt met ons mee. Het demomateriaal en de diverse decorstukken die wij ter plekke nodig hadden, heeft hij met dezelfde truck vervoerd en dat bespaarde ons geld en regelwerk. Maarten Boer ontzorgt ons compleet, grote klasse.”


naar boven


NOVEMBER 2011: SPECTACULAIR EVENEMENT IN DUITSLAND
MB audiovisual heeft op 22 november jl. voor het Amerikaanse bedrijf Belden - Wire and Cable Solutions - de gehele technische ondersteuning van een spraakmakende gala-avond in Duitsland verzorgd.

Het evenement was georganiseerd aansluitend aan de beurs SPS/IPC/Drives in Neurenberg waar ook Belden een stand bemande. Om de relatie met hun keycustomers te versterken en hen een onvergetelijke avond te bezorgen, werden de gasten van de beurs meegenomen in de beleving die Belden die avond voor hen had gecreëerd.

De keycustomers van Belden uit verschillende landen waren uitgenodigd voor een spectaculaire showavond met diner. Surrealistisch beeld en licht, energieke acrobatische dansers, zuiver geluid en culinaire verrassingen waren de perfecte combinatie voor een prachtig evenement. De avond verliep zoals gepland en de gasten waren zichtbaar enthousiast over de totaalbeleving die zij mochten ervaren. Door een eerdere samenwerking tussen Belden en Maarten Boer zelf, werd nu MB audiovisual ingeschakeld om het gehele evenement van audiovisuele ondersteuning te voorzien. Mede dankzij de toewijding en inzet van MB audiovisual is de avond door zowel de gasten alsook door de opdrachtgever ervaren als een beleving om nooit te vergeten.

naar boven


25 NOVEMBER 2011: SUCCESVOL EERSTE ONDERNEMERSGALA VAN DE HOEKSCHE WAARD
Op 25 november jl. vond het eerste Ondernemersgala van de Hoeksche Waard plaats in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. Het gala, bedoeld voor alle Hoeksche Waardse ondernemers, is een initiatief van de Gemeente Oud-Beijerland en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard. De organisatoren beogen met deze avonden nieuwe kansen en extra mogelijkheden te bieden voor Oud-Beijerland en de regio, juist door zowel overheid, bedrijven en maatschappelijk middenveld bij elkaar te brengen.

Als ondernemer binnen de Hoeksche Waard was MB audiovisual uiteraard aanwezig, niet alleen als gast maar ook als sponsor. MB audiovisual draagt graag bij aan dit soort initiatieven; met elkaar zorgen voor een succesvol ondernemersklimaat komt iedereen ten goede. Het was een geslaagde eerste editie!

naar boven


13 OKTOBER 2011: MB AUDIOVISUAL SPONSORT NETWERKEVENT HWLINKED
Op donderdag 13 oktober 2011 werd voor de tweede keer het netwerkevent HWLinked georganiseerd met als doel het ondernemerschap binnen de Hoeksche Waard te versterken.

Als betrokken ondernemer, opererend vanuit de Hoeksche Waard, onderstreept MB audiovisual het belang van netwerken en samenwerken om elkaar te versterken. Dat is precies waar HWLinked om draait en om die reden heeft MB audiovisual dit evenement graag gesponsord middels het leveren van audiovisuele ondersteuning. HWLinked vond plaats op partyboot 'De Ameland', een ideale gelegenheid om te netwerken.

www.hwlinked.nl
naar boven


9 OKTOBER 2011: MB AUDIOVISUAL SPONSORT WTCULTURE EVENT
Geschiedenis en toekomst kwamen op zondag 9 oktober jl. samen tijdens het WTCulture Event in Beurs-WTC Rotterdam. Zo gaven jonge muzikanten, tezamen met de Marinierskapel, een prachtig concert ten gehore en showden jonge modeontwerpers in de Beurshal hun nieuwste creaties terwijl ook de traditionele kostuums uit het Mariniersmuseum werden getoond. Ook verzorgden jonge artiesten van Circus Rotjeknor diverse acts en kon men een kunstexpositie van jong talent bewonderen in de WTC Art Gallery.

Om alle initiatieven zo goed mogelijk over te brengen op het publiek, bood MB audiovisual technische ondersteuning in de verschillende ruimten. Middels optimaal licht, geluid en beeld werden de bezoekers nog eens extra geprikkeld om intens te genieten van deze bijzondere samenwerking tussen oud en jong.

MB audiovisual werkt graag mee aan initiatieven waarbij oud en jong talent worden gestimuleerd om samen de mooiste creaties te maken, van elkaar te leren en mensen te laten genieten van geschiedenis en toekomst. Het evenement was een groot succes!

Zie ook het artikel op de website van WTC Rotterdam.


naar boven


   Algemene voorwaarden   |   Privacy statement © MB audiovisual
  RECENT PROJECT

OKTOBER 2018:
GROOT EVENT IN
WINGS HOTEL

Het meest spraakmakende project samen met Brigitte Goderie - tot nu toe - betrof een groot event in het Wings Hotel, waarbij een reusachtig scherm en een projector van maar liefst 30.000 lumen zijn ingezet. “Wij verzorgden in opdracht van Brigitte het geluid, licht, projectie, de aansturing en de content play out, de rest verzorgde Brigitte zelf....
→ lees verder
 
  OPDRACHTGEVERS

MB audiovisual werkt
o.a. voor de volgende opdrachtgevers:

World forum Den Haag
Beurs WTC
Belden
Rabobank
Sfeer en Meer
iNQ Events & Management
Ma Guise
Wageningen UR
 
laatste projecten